Räkna ut ditt BMI (Body Mass Index)

Jag har hittat en riktigt bra sida att räkna ut ditt BMI på, Istället för att sitta o skriva i Längd/Vikt i rutor hela tiden (om man vill se hur mycket man skulle behöva gå ner för att ha en sund vikt) så blir det betydligt mycket enklare med denna uträknaren!!









GastricBypassOP 2011.

Informationsmötet gick över förväntan idag, påväg ner var jag nervös till tusen och nästan helt övertygad om att jag kommer få åka hem med negativa besked (har till och med suttit och kollar priser för privat magsäcksOP om det skulle gå åt skogen.) men kände att jag ändå måste ge det en chans, Det lilla hoppet nådde botten då vi var framme, jag skulle aldrig prioriteras för en GBP före dessa människor. (absolut inget elakt om de andra, men mina tankar var dessa) Men är jag redan där så vore det idiotiskt av mig att ge upp utan slutsvaren.

Själva mötet som började vid 08.15 skulle jag vilja säga var sista pusselbiten till mitt beslut, Informationen var inte förfinad på något sätt utan talade om alla risker och komplikationer denna operationen kan dra med sig , vilket jag är väldigt tacksam för, jag är fullt medveten om att operationen inte kommer göra mitt liv perfekt, allt hänger på vad jag är beredd att göra och denna chansen ska jag verkligen ta vara på, JAG ska med hjälp av GBP förändra mitt liv till det bättre!!

Efter informationsmötet där både Kirurg, Sjuksköterska, Dietist och Kurator sagt många viktiga saker. Fick vi sitta ner i väntrummet och invänta vår tur för invägning, mätning (längd, midja) och pulstagning. vilket för mig tog lite över en timme i väntrummet (Positivt för mig då jag hann läsa igenom faktabladet om hela operationsvistelsen, före, under tiden, efter och återbesök, i lugn och ro innan)
Efter vägning och mätning, fick jag sitta ner och vänta på kirurgen (tog högst någon minut, men kändes som en hel evighet!!), Nu var min dom kommen!

Han frågade mig hur jag kände för allt nu efter infomötet, jag sa att jag kände mig väldigt säker och att informationen tidigare under dagen var sista pusselbiten till mitt beslut. Han frågade om jag hade några andra frågor eller funderingar, vilket jag inte hade. Han frågade min mamma samma sak (Då hon fått vara med under hela dagen, vilket jag tycker är oerhört bra!) hon kunde heller inte komma på att hon hade några funderingar. 

Då kom de orden jag hoppats så oerhört mycket på att få höra under hela dagen.
Då gör jag så att jag sätter upp dig på kölistan för en GastricBypassOP, väntetiden är ungefär ett år.

Kan ni tänka er vilken LYCKA!!! Tårarna gick inte att hålla tillbaka och ett fånigt leende på läpparna tog plats under resten av dagen. 

Denna dagen kommer jag sent att glömma, om jag ens kommer kunna glömma en dag som denna. 27/4-10 <3

Nu vet jag vad lycka är!!

Men utan Debbie skulle jag aldrig bett min läkare skicka remiss. Tack så otroligt mycket!! <3









    

Infomöte.

Nu är dagen jag aldrig trodde skulle komma, här!

Informationsmöte på Värnamo sjukhus klockan 08.oo. Jag hoppas verkligen att detta kommer gå vägen!!

Nu behöver jag bara lite sömn innan. Natti






Fjärde året, Svenska mästare i hockey!!

Det blev ett SMguld till vår fina stad och vårat bästa Hååveeblååå!!
Firande blev det oxå minsann.. i form av biltutor, skrik, skratt, glada människor, viftande händer och armar, klubbor och afficher i luften.. 

Dessutom råkade jag få ett helt killgäng efter mig när de såg min söta skylt därbak, hela barnarpsgatan följde dom mig, bankade på bilen och sjöng, ÖVNINGSKÖR, övningskör, övningsköör....... Men antar att jag inte ska klaga, det är ju inte varje dag man får en hel flock med killar efter sig, som dessutom såg bra ut!! 

Efter det fick jag en hel drös med invandrarkillar över bilen, inte nog med det så höll dom på att välta omkull hela bilen!! Men ingen större skada skedd. HV71 har ju trots allt tagit hem SM-GULDET!!

Turligt nog åkte vi runt i stan ett par gånger, så mamms övertog ratten det sista o jag kunde fota! :) 


(Bilderna får faktiskt bli oredigerade, orkar inte pilla med det nu, Ursäktar oxå den dåliga kvaliten)
































Nu blir det sängen!! Natti.








Min nya mobila vän.

Det blev tillslut en av de omtalad touchmobilerna som följde med mig hem idag.

Tror jag kommer trivas med den! o Just nu håller jag på o skickar över kontakter och lite bilder :) Men borde egentligen krypa i säng! ska ta mig dit när jag är klar med detta.

Förövrigt har jag vart hos min nya individualterapeut idag, vågar knappt säga något, men jag tror det känns riktigt bra!!


Peppa, peppa, peppa för tisdag nu!!! längtar, men är rätt nervös.. hoppas bara allt går som jag hoppas!





Ne, nu blir det nog sängen iallafall ^^ Natti natti!!







Snöflingor?

Jag var precis ute och kissade vovvarna för natten, när jag öppnar altandörren och ser att det SNÖAR ute!!! STORA snöflingor. Det ska ju vara sommar nu ju!!
Men den svenska sommaren blir ju bara värre och värre.

Ella o sin söta lilla familj var här innan idag och det blev en vacker liten tatuering på ellas rygg/nacke, Blev riktigt riktigt nöjd!!
Det är allra roligast och göra sådana betydelsefulla tatueringar!!

Vincent, Ellas söta bebis!
 







HelloKittytofflisar.

Nu ligger jag nerkrypen i soffan med leggings, linne, mina favvotofflisar och turban runt huvudet.

Vart en turbulent dag idag, vaknade alldels för sent, bråkat med mamma, sovit o haft ledsen moster på besök, men nu är det lugnare, ska försöka lyckas med en ny fin bloggheader o redigera lite blider.

Hittade jättebra sminktutorialklipp av
Heather123 på Youtube igår, så testade lite innan idag, blev nöjd trots att det blev en snabb påkladdning av smink.  









Evig kärlek.

Varför gör jag alltid allt annat än det jag ska göra? Jag antar att det alltid vart en stor del av mig och alltid kommer vara.

Jag skulle leta bilder till en ny Header..
Men istället hittade jag alla gamla mappar med EnMiljonArtonHundraSextioSjuTusenNittioTre bilder på min kärlek, min allra största och högsta kärlek någonsinn, Snuffi!

Så fort jag hittar in i ett sådant album är jag fast i flera timmar, bläddrar, klickar upp, ler, klickar vidare, gråter en skvätt, bläddrar, bläddrar tillbaka, skrattar, klickar upp några bilder till, fylls av lyckorus, bläddrar lite till, ler stort igen, hittar just dendär sööta bilden, sitter och kollar på den i evigheter, skrattar, bläddrar vidare, hittar ännu en.....
Så fortsätter det tills jag hittar en ny Snuffimapp.

Jag trodde aldrig man kunde älska någon så pass mycket!! Aldrig någonsin kunde jag tro det.
Men att få leva ett liv tillsammans med min älskling har räddat mig så många gånger och jag kan aldrig vara tacksam nog för att han finns!

Många klagar på att han är ouppfostrad.. men han är så uppfostrad man bara kan bli, han är så uppfostrad som det bara är möjligt.. till en Snuffi och det är ingen annan jag önskar han skulle vara än just han själv!

Han får ost varje morgon, älskar att sitta på soffärmstödet och kolla ut genom fönstret, vill alltid ha min mat, hälsar på alla som kommer hem till oss genom att ta sats, springa och "HOPPFLYGA" nästintill ända upp i ansiktet, Klampa över alla som sitter i soffan och sover gärna på bordet. 

Han är absolut inte som andra hundar, men han är inte ouppfostrad bara för det!


  













(Usäkta kvaliten på vissa bilder, men det gör honom inte mindre söt)






Förhoppningsvis det blivande resultatet.

Kollade runt lite innan och hittade den perfekta bilden på mitt ännu oklara hår!!

Såhär vill jag att resultatet ska bli när jag är klar.



Bilden tagen från: http://fluffigafrisyrer.webs.com/







Alldeles för tyst.

Sitta och vänta på att det söta lilla smset ska plinga till i mobilen är en plåga.
Innan var det så jävla lätt, Nu tycks det vara svårare?

Vad jag än gör blir det fel?

Mina öron svider av tystnaden..








Mindre glada händer.

Dreads, dreads, dreads.. Det är vad mitt huvud ska fyllas med de närmsta timmarna (dagarna). 22 stycken DE har jag redan fått i, det vill säga 44 klara dreads (håret är redan tjockt och jag undrar hur sjutton det kommer sluta när det är klart)

Nu blir det Pizza som mamms precis kom hem med!!

   
Ögonbrynen har jag även idag glömt i sminkväskan ^^







Sommardag.

Det är otroligt vad mycket jag hunnit med idag, det är sånahär dagar jag alltid skulle vilja ha, inget uppbokat men ändå inte en rastlös stund!

Legat i solen hela förmiddagen och fram till två ungefär, helt underbart, speciellt när solen tar så bra som den gjort. skillnad redan efter någon timme!! Önskar att det alltid gick så fort, då skulle jag bli pepparkaka på nolltid ^^

Förövrigt har jag blivit förälskad.. förälskad i Tingelingfilmerna!! Tänk att ha sådana vingar.. Jag vill ha det!!










Overkligt Underbart.


Började denna härliga dag med frukost och lite sol på altanen!! Wonderful. Men efter en stund fick jag nog och bar ut stafliet och började klabba, denna gången blir det ett lite längre projekt.. som jag inte ens själv vet hur det kommer sluta, Blir helt enkelt en överaskning! :)

Resten av dagen har faktiskt jag och mamms spenderat på stan, det är inte ofta mamms och jag tycker lika om saker, men HM blev det.. och där väntade massa underbara kläder på oss.

Jag vet fortfarande inte om jag sover eller om det faktiskt var verklighet, men framför mig hängde en vacker liten halternecksvolang klänning i leopardmönster, största storleken var dock bara 40 men den fick ändå följa med mig till provrummet, mest för att se hur tjock jag är som inte kan få på mig en sådan söt klänning!
Som jag alltid gör väntade jag med det bästa till sist.. O det bästa till sist kan jag verkligen lova att det var!! JAG FICK PÅ MIG DEN, jag fick inte bara på mig den.. den satt tillochmed SNYGGT!! LLYYCCKKAA........

Hittade sedan en svart i stl 42 som jag tror kommer bli mer använd än leoparden (eftersom svart passar till allt och jag bara lever i svart)


Underbar, ellerhur!!


Usch, detta inlägg blev på tok för ytligt, Men det har jag all rätt till när jag faktiskt kommit i en klänning märkt stl40 PÅ HM, vilket faktiskt ALDRIG har hänt (kanske stor storlek, men vem bryr sig ^^)!!

Nu ska jag besöka sängen för lite sömn. Natti








ElektronikTelefonSkit.


Nu när jag har fått drass med denna skittelefon sen jag vet inte när, eget liv skaffade den sig för ett bra tag sedan iallafall!!

Så nu tänkte jag, när min aktivitetsersättning kommit igång och jag fått tillbaka (ynka) 663kr på deklarationen att denna (rosa, vita eller svarta) söta sak skulle få sällskapa mig ett tag framöver.. i kontantprisbetalning (från www.eSHOP247.se)!! Abonnemang tänker jag fan inte förlänga för att "få" nya telefoner mer!! Usch,usch.

Ibland lär tillochmed jag mig av mina misstag ;) Under kan ske!!










Lyckliga piller?


Idag känns det som jag svalt ett helt berg med lyckliga piller, men sanningen är den att jag inte svalt ett enda!! Mitt humör har vart på topp hela dagen idag.. ingenting har kunnat förstöra min lycka idag, samtidigt är det ganska skrämmande att det kan skilja så från dag till dag i måeende. men idag beslöt jag mig att inte oroa mig utan bara flyta med!!

Fixade kilramar idag från Clasohlson och spännt upp duken, SKITFINT blev det om jag får säga det själv!! Jag tror allt mitt posetiva kommit på besök med solen som behagat lysa en längre stund än vanligt på oss.

Ingen är gladare än jag!!












Färg och flygande penslar.


Idag lyckades jag faktiskt ta tag i min söta lilla pensel..

Hade helt glömt bort vilken härlig känsla det var att stå framför duken med färg och pensel i handen!!
Så denna dagen har helt bestått av måla, måla måla!! Jag vet inte riktigt om jag är klar, men ger upp för idag iaf. Imorgon ska jag nog försöka ta en snabb liten tripp upp till
Clasohlson för att köpa kilram.

Men innan dess blir det terapi.

Men nu blir det nog sängen!! Godnatt.



(Bilder kommer imorgon eftersom jag visst satt vid mamms dator.)


Frågor utan svar.

Hur vet man när det är slut, när man inte ska lägga ner mer energi? Ska man helt enkelt lita på att de säger till, eller är det något man måste se själv?

Även om det är i början och det är mycket med jobb och annat, så vill jag ses mer än förhoppningsvis en gång i månaden, annars är det svårt att få någon start/slut.
Begär jag för mycket?
  

Bestämt mig många gånger att lägga ner, men då hör jag ju från honom igen.




Nu blir det att dra täcket över huvudet och försöka finna svaren på alla krångliga frågor. Gonatt!







GrannMonster.

Till min stora förvåning har faktiskt staven i örat åkt igenom fint och det gör inte ont för fem öre, nu hoppas jag bara det fortsätter så tills jag ska byta till en större, skulle vara helt underbart om mitt öra slutat krångla nu!!


Förövrigt har jag fixat mig hela dagen inför grillningen ikväll hos födelsedagsbarnet Jenny!! Ska bli så grymt kul att komma iväg och träffa massa människor igen :)

Men lämna mamma ensam är mindre kul, det skär verkligen i hjärtat att se henne så ledsen som hon vart de sista två dagarna. Grannarna är verkligen ett par jävla monster, medans hon kämpar med att orka stå up, kommer dom och sparkar ner henne ännu längre ner än hon var innan. Jag trodde ett hem skulle vara ens "borg" där man kan släppa allt och ta det lugnt, må bra. utan att behöva strida med grannar som inte ens går att prata med!!


Min största önskan just nu är ett litet torp på landet, långt ifrån vad grannar heter. det är nog det enda stället vi kan få lugn och ro till att kunna bygga våra liv som vi vill ha dom, med säkerhetslinor som ingen annan klipper av för oss, att människor kan vara så grymma att praktiskt taget förstöra ett helt måeende för andra. Det är mer än sjukt!
 







Plågad liten örsnibb.



Nu blev nog inte min örsnibb så glad, Lite ont fick den i varje fall!!
Men staven jag hade innan skulle hela tiden åka ur så jag antog att det läkt och vilat någon vecka nu, så jag smörjde in min lilla snibb och satte i en större stav, till min förvåning och lycka så gled den igenom så den sitter och inte trillar ur hela tiden, Överdrivet ont gjorde det inte heller!! Så nu väntas 2-3 veckor med tvättande ompyssling tills jag kan byta till ännu en större..

Verkar som mitt öra faktiskt gett med sig nu.. Äntligen!


Förövrigt har denna dag vart totalskit, Men det finns lösningar och jag ger mig inte i första taget, inte när det gäller idiotgrannar som bestämt sig för att bara jävlas!









Kreativitet flödar.



Sådär.. Nu har jag både hunnit med promis med mina söta hårbollar och gjort tatuering på Malin.


Höll på att bli ett riktigt missöde då det blev alldeles för mörkt när jag fyllde i, men efter lite vit färg och sedan röd igen så syns det ingen skillnad! Är ju nästintill ett fullbordat proffs nu ju ;)


Mamma sover och jag skulle behöva åka och handla o samtidigt kolla vart min nya individualterapeut håller till. Antar att det får bli lite senare. 
Kanske istället ska ta tag i min kreativitet som hittade fram inatt, Måla och klabba :D









Roosa drömmar..



Jag och mamms var på second hand igår.. jag älskar att åka runt på olika second hands, tills jag väl är där.. då blir det jättelångtråkigt och jag vill hitta på något annat.. mest för att jag aldrig hittar sådant jag vill hitta.


Men det gjorde jag igår!! fast på fötterna på en annan secondhandbesökare, men det stoppade inte mig från att stå med blicken fastklistrad på dessa underbart söta glansiga ROSA Dr martens kängor!! Dessutom var hon hur trevlig som helst o sa att jag kunde fått prova dom om jag hade samma storlek som hon, tur var väl det att dom var en storlek försmå.. annars skulle jag nog åkt dit för tjuveri ^^


När jag fyller år önskar jag mig precis ett par sånahär ♥









.


Ömhet, närhet, värme, kyssar, lycka, pirr i magen..







Tattoo.



Det har gått ett tag sen jag tatuerade nu, men suget sitter där hela tiden!!


Men imorgon blir det äntligen lite igen, Malin ska ha ett rött litet hjärta på höftbenet.. Börjar bli lite enformigt med små, enkla saker nu.. jag vill börja med mina skuggfärger!! men jag antar att den dagen kommer då jag är redo.. och då mina händer har skärpt till sig igen (om det inte blir operation).


Några tidigare Tatueringar som jag gjort kommer här


Bland de allra första jag gjorde.. Denna på min moster.



Denna på min kusin, när jag är helt klar med denna kommer nog denna vara en av min största favorit, Det ska bli snygga konturer och skuggningar!




Denna sitter på mamma.





De senaste två jag gjordt.. Den ena på Tessi, Den andra på Safet (Hans bortgångna mammas namn)













Ett liv i kaos!



Frågan jag har ställt mig ett antal gånger de sista dagarna ställer jag mig återigen,

Vart är denna värld påväg? Tragiskt nog kommer jag nog inte kunna få något bra svar på min fråga.


Jag blir så mörkrädd när jag hör allt på radion, ser allt på tvn, läser allt i tidningarna. Det finns inget slut på hemskheterna, frågan är om detta bara är starten och att det succesivt bara kommer bli värre. Jag vågar snart inte öppna ögonlocken längre när jag vaknar på morgonen.


Bara ett par saker som tagits upp den sista veckan


→ 13 årig flicka som blivit våldtagen på fotbollsplan på Råslätt (Hennes liv är förstört, Pojkarna är för "unga" för att få straff)


→ Flicka som blivit våldtagen på en skoltoalett (Hon anmäler händelsen, hennes "vänner" hyllar honom)


→ Kvinna begår dubbelmord i Växsjö (Hon släpptes för tidigt från slutenvården, troligtvis skyldig till mordet i Göteborg i en syaffär, Vad hände med löfterna efter förra dubbelmordet i Uppsala?)


→ Flicka blir brutalt misshandlad av sin föredetta pojkvän, Trots att hon efter första misshandeln/våldtäkten, polisanmälde honom. Ska hon behöva sätta hela sitt liv på spel för att polisen överhuvudtaget skulle göra något. Hon kan inte längre prata, inte ta sig någonstans utan sin rullator, kraftiga, bestående hjärnskador (Hon är inte längre hon, han har tagit hennes liv ifrån henne, för det får han 12 år fängelse.. Högre än många andra straff de sista åren, men vad är det egentligen, Hon är helt oskyldig, och dömd till att sitta fängslad i en ofungerande kropp livet ut. Det ENDA han får är 12 ynka år!!


Fy för dagens samhälle!!!


 





Många sömnlösa nätter..


Som förra natten har jag suttit uppe alldeles för länge igen, Hopplöst.. Men nattmänniska som jag är så fylls jag alltid av kreativitet och insperation efter midnatt, men oftast är jag alldeles för trött för att ta tag i allt jag vill göra.
Har suttit och försökt få till sidan så jag kan känna mig lite nöjd innan jag sussar iaf. Äntligen har känslan sakta kommit på mig, så snart blir det nog sömn.

Känns dock riktigt ovant att sitta på blogg.se och skriva istället för Metro.. Jag hoppas jag vänjer mig!

Nu ska jag ta och gnugga bort sminket och krypa ner under täcket för några timmars sömn iallafall.



 






Min nya följeslagare?

Fick en liten impuls att byta blogg nu, börjar kännas lite tråkigt med en blogg FULL med massa reklam som jag inte ens har någon anknytning till. Men efter fyra år med Metrobloggen så känner jag mig ändå lite klyven, allt som hänt mig under alla dessa år har jag delat med mig till min trogna Metroblogg. 

Men jag känner ändå att jag kanske behöver en liten nystart, känns som jag fastnat bland allt ont som hänt det sista och det känns som det är svårt att ta sig ur det. Fixar och donar med nya headers o designer hit och dit, men det tycks inte hjälpa.

Så jag tänkte göra ett litet oskyldigt försök att skaffa mig en ny trogen vän här på nätet. Jag tänker inte lova något, men jag får se hur det känns här om ett tag.



  








Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0